Media

Mark bij FUNX op 04/04/18

Net een uurtje in de uitzending geweest bij Eva van funx radio te gaaf en zulke gave mensen

Mark in Zeilen.nl 01/02/18

Mark Slats: Record gehaald, doel nog niet

Mark Slats in AD 31/01/18

https://www.ad.nl/den-haag/500-euro-voor-wassenaarse-held-mark-slats~ae24293f/

huldiging Wassenaar


Mark bij Jinek

https://evajinek.kro-ncrv.nl/fragmenten/oceaan-roeier-mark-slats-vertelt-over-zijn-kersverse-wereldrecord?

Aankomst Schiphol met SBS

https://www.kijk.nl/sbs6/hartvannederland/videos/O3iSiPAcsUEo/oceaanroeier-mark-slats-na-brute-race-weer-thuis

Omroep West

https://m.omroepwest.nl/nieuws/3572200

AD

https://www.ad.nl/den-haag/enlsquo-natuurlijk-maakte-ik-br-me-wel-zorgen-om-hemenrsquo~aca926d9/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

Haarlems Dagblad

https://www.haarlemsdagblad.nl/binnenland/wassenaarse-timmerman-verbreekt-roeirecord

NRC Dagblad

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/14/wassenaarse-timmerman-verbetert-wereldrecord-oceaanroeien-a1588275

NOS.NL

https://nos.nl/artikel/2211840-nederlandse-timmerman-mark-slats-roeit-in-recordtijd-atlantische-oceaan-over.html

Artikel in het AD van 08/01/18

Oceaanroeier Mark Slats verwacht zondag in finishplaats Antigua aan te meren. Resten de Wassenaarse aannemer dus nog zes dagen op zee. ,,Ik hou het makkelijk vol”, zegt hij vanaf Peanuts, zijn roeiboot.

https://www.ad.nl/den-haag/mark-slats-gaat-op-de-oceaan-het-wereldrecord-kraken~ac1678f7/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

Artikel in Nauticlink van 08/01/18

Grote kans dat Mark Slats het wereldrecord Atlantische Ocean over roeien gaat verpulveren

Artikel in nlroei.nl

Mark Slats doet mee aan de Talisker Whisky Challenge over 3000 Atlantische zeemijlen en dat gaat goed. Hij ligt na 2/3e van de race ruimschoots op kop bij de eenmansboten. Als hij deze gemiddeld snelheid weet vast te houden, vestigt Slats met een gemak een nieuw wereldrecord.

lees meer op nlroei.nl

Artikel in Zeilen.nl

Nog half versuft van oud en nieuw neem ik de telefoon op. Het is Mark Slats vanaf de oceaan. Terwijl wij afgelopen nacht met familie en vrienden aan de champagne en de oliebollen zaten, roeide hij met topsnelheden van 4,5 knoop. Alleen.

Lees de rest op zeilen.nl

In gesprek met SBS 25/12/2017

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/nederlandse-roeier-viert-kerst-op-atlantische-oceaan/

Leuk verhaal in het Leidsch Dagblad over Mark

https://www.leidschdagblad.nl/leiden-en-regio/roeier-mark-slats-ongekend-snel-onderweg?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Artikel uit Wassenaarse Krant

Mark gaat hard van start
“Row, eat, rest, repeat “ , dat is het motto waaronder Mark Slats nu hard op de Atlantische oceaan aan het roeien is. In zes blokken van 3 uur met daarna 6 uur tijd voor een echt slaapje . Mark startte afgelopen donderdag als een van de laatsten, maar haalde al snel heel wat in van de 25 boten uit 17 landen van Amerika, Europa, Australië tot zelfs China .Hij lag met zijn soloboot zaterdagmiddag op de vijfde plek , tussen vier- en tweepersoonsboten .Mark had toen al 100 mijl afgelegd , met zijn naaste tegenstander in de soloklasse 30 mijl achter zich. De eerste dag was de wind minder en moest Mark nog wat op gang komen, maar nu ligt hij goed op stoom en krijgt hij een gunstige wind mee. Wie hem dagelijks wil volgen kan kijken op de app YB tracker- races, bij Talisker Atlantic Challenges . Mark vaart onder de naam Row4Cancer . Dit is zijn project om de Antoni van Leeuwenhoek Foundation te steunen bij de ontwikkeling van goedkopere medicijnen tegen kanker. Marks moeder is namelijk ernstig ziek en langs deze weg wil Mark toch wat voor haar doen. Meer hierover op zijn website www.markslats.nl . Een bijdrage aan dit steunproject is de beste manier om Mark aan te moedigen .
N. van Ravesteyn La Gomera , 16-12-2017

Artikel in Haarlemsdagblad van 7 December 2017


PERSBERICHT: 

Wassenaar, 30 november 2017

Mark Slats roeit solo nonstop van Europa naar Amerika voor de kankerbestrijding

Op 12 december staat Mark Slats als eerste Nederlander (solo) aan de start van de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld. Hij zal in zijn eentje nonstop van Europa (La Gomera) naar Amerika (Antigua) roeien om geld op te halen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

“Ik ben al een paar keer rond de wereld gezeild, waarvan ook een keer solo en non-stop. Roeien leek mij een mooie nieuwe uitdaging.”

Mark zamelt met zijn initiatief geld in voor de kankerbestrijding en specifiek voor het onderzoek van dokter Bernards, via de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Doel van dit onderzoek is de kosten van behandeling omlaag brengen zodat meer en betere behandelingen mogelijk worden.

Mark roeit voor zijn moeder die ernstig ziek is en al die andere mensen die dagelijks tegen kanker vechten.  

Mark heeft letterlijk zijn huis verkocht om aan deze race mee te kunnen doen. De organisatie stelt zeer hoge eisen aan zowel de uitrusting als aan de fysieke en mentale conditie van de deelnemers aan de race. Mark heeft het afgelopen jaar onder medische begeleiding getraind om de top van zijn kunnen te bereiken en zijn roeiboot is met de grootste zorg voorbereid op deze extreme uitdaging die op 12 december start vanaf La Gomera.

Meer over Mark Slats:

http://www.markslats.nl

Meer over het goede doel:

https://actie.avlfoundation.nl/row4cancer?nieuw=0

Meer over de race:

https://www.atlanticcampaigns.com/2017-race-entrants/

Facebook pagina:

https://www.facebook.com/mark.slats.5

EINDE PERSBERICHT

 

Op bezoek bij Roelof Hemmen van BNR
Een prachtig interview met Mark bij Roelof Hemmen van BNR in mei 2017. “Ik ben al een paar keer rond de wereld gezeild, waarvan ook een keer solo en non-stop. Roeien leek mij een mooie nieuwe uitdaging.”

‘Even’ 287 kilometer roeiend de Noordzee over …
Eén ding is zeker. Of eigenlijk twee dingen. Eén: hij is nog nooit zo kapot geweest. En twee: hij heeft zich nog nooit zo gelukkig gevoeld. Luttele uren nadat Mark Slats vanuit de Engelse badplaats Ramsgate via Duinkerken met zijn splinternieuwe roeiboot in Scheveningen arriveerde, kan de 40-jarige aannemer uit Wassenaar nog niet heel veel uitbrengen.

Lees het hele artikel op AD

row4cancer Mark roeit de oceaan over AD pers
Mark Slats golven oceaan row4cancer

Eerst zeilend, nu met een roeiboot de oceaan over

Wassenaarder Mark Slats (40) zeilde drie keer solo de wereld rond en traint er nu voor om aan het einde van het jaar non-stop de Atlantische Oceaan over te roeien, een afstand van bijna 5.000 kilometer. ,,Het gaat onwijs pijn doen.” Wat bezielt hem? Bekijk het interview met AD

Een interview met oermens Mark Slats
Mark Slats traint voor zijn transatlantische solo roeiwedstrijd van Europa naar Amerika. Hij wil het record van 49 dagen gaan verbreken in de Talisker Whisky Atlantic Challenge.

Mark Slats roeit zijn hagelnieuwe boot gemaakt door Rennoch Adventure van Engeland naar Scheveningen, 287 km in 3 dagen. Slats gaat trainen voor de Talisker Whisky Atlantic Challenge van Europa naar Amerika in december 2017.

Artikelen over Mark in verschillende dagbladen

Nauticlink.com

Rvrijnland