Heldenontvangst Jachtclub Scheveingen

20 februari 2019

Heldenontvangst te Scheveningen Mark Slats zaterdag 23 februari, 14:00 uur
De 41-jarige Mark Slats krijgt een heldenontvangst aangeboden ter ere van zijn prestatie in de epische Golden Globe Race 2018. Hij zeilde solo, non-stop rond de wereld in zijn familiejacht Ohpen Maverick. 

Meer lezen

Mark zet koers na La Coruña, Spanje

28 januari 2019

Slats zet koers naar La Coruña , momenteel nummer twee in de Golden Globe Race, heeft maandagmiddag besloten contact op te nemen met zijn shoremanager Dick Koopmans. Mark ervaarde afwijkende inzichten over het begrip ‘veilig varen’ en besloot met zijn manager te overleggen over wat de beste keuze is voor de komende dagen.

Meer lezen

Wie helpt mee aan Sailing4cancer?

28 januari 2019

In april 2018 werd mij gevraagd om Mark te ondersteunen met social media. We kenden elkaar niet persoonlijk. Ik had hem wel gevolgd tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge 4 maanden eerder. Voor mij was hij die Nederlandse Viking die zowel mentaal als fysiek oersterk was, een doorzettingsvermogen had van hier tot Tokyo en iemand die zich niet liet weerhouden om zijn doelen te bereiken. 

Meer lezen

Update Dick Koopmans #15

26 januari 2019

De Golden Globe Race is bijna klaar. Jean Luc en Mark hebben er een echte race van gemaakt en zullen na 200 dagen eindigen in minder dan twee dagen van elkaar. Het lijkt erop dat team Jean Luc Van Den Heede zal winnen.

Meer lezen

Op de Franse televisie in aanloop naar finish

19 januari 2019

 In aanloop naar de finish bespreekt Golden Globe Race fotograaf Christophe Favreau de sitautie rondom Mark en Jean-Luc van den Heede. 

Meer lezen

Update Dick Koopmans #14

19 januari 2019

 Azorenhoog, dilemma’s voor de schippers. De finish komt in zicht en tactiek lijkt bepalend. Gezien de laatste ontwikkelingen in het doorgeven van boodschappen over de radio (de illegale zenders van zowel Mark als Jean-Luc worden geboycot) zal het geluk een grotere rol gaan spelen. 

Meer lezen

Super8 Mark Slats 'Eerste helft' Golden Globe Race 2018

16 januari 2019

Een korte film van Mark's 'Eerste helft' in de Golden Globe Race 2018.
Van Les Sables d'Olonne in Frankrijk via Lanzarote (Canarische Eilanden) naar Hobart (Tasmanie, Australie) in the Golden Globe Race 2018

Meer lezen

Byfrieda: Stoer doe je; een held ben je!

14 januari 2019

Mark Slats zit al 197 dagen non-stop en alleen op zee. Hij heeft zijn eigen lijn al gekruist en is officieel de wereld rond. Over twee weken verwacht hij aan te komen bij de eindstreep van de Golden Globe Race in Les Sable D'Olonne. Hij is op jacht naar de eindzege! De laatste weken waren wederom een uitputtingsslag, voor zowel zijn schip als hemzelf.

Meer lezen

Jacht op eerste plaats, zonder drinkwater

13 januari 2019

Eind november 2018 had Slats nog 7659 zeemijlen tot aan de finish te gaan in de erbarmelijke zeilrace rond de wereld, de Golden Globe Race. De raceleider, de 73-jarige Fransman Jean-Luc van den Heede, had op dat moment een gigantische voorsprong van 1260 mijl op de 41-jarige Wassenaarder.

Meer lezen

Voicememo Mark #17

11 januari 2019

Het is vandaag de 11e. Ik ben 2 januari over de evenaar gegaan. Totaal 31 dagen gezeild vanaf Kaap Hoorn to aan de evenaar. Wat ik eigenlijk best een goede prestatie vind. Ik had echt diesel bewaard voor als ik daar zou zijn maar uiteindelijk heb ik vanaf Kaap Hoorn tot aan de evenaar maar 4 uur de motor gebruikt.

Meer lezen

Update Dick Koopmans #13

4 januari 2019

Het is interessant om te zien dat Mark elke week dichter bij Jean-Luc komt. Er is nog steeds een kloof van 650 mijl, maar Jean-Luc heeft een straf van 18 uur, dus moet hij 45 N oversteken, vervolgens 18 uur wachten, waarna hij opnieuw de lijn mag oversteken en dan naar de finish vaart.

Meer lezen

Voicememo Mark #16

3 januari 2019

Hier ik ben over de evenaar en ik heb gewoon een merlijn gevangen. Ik heb een merlijn gevangen van anderhalve meter. Een dik ding jongen niet normaal. Heel de kuip zit onder het bloed

Meer lezen

Jaaroverzicht Editie NL op RTL 4

1 januari 2019

Op  januari 2019 was Mark te zien in het jaaroverzicht van Editie NL op RTL4. Bekijk het fragment door op 'meer lezen' te klikken

Meer lezen

Nieuwjaarswens Mark

31 december 2018

Hier een berichtje van mij aan boord van de Maverick. Ik wil iedereen graag een gelukkig nieuwjaar toewensen en de beste wensen voor 2019. Ik wil ook iedereen bedanken die een donatie heeft gedaan aan mijn goede doel Sailing4cancer. Veel dank daarvoor en ga zo door met doneren!

Meer lezen

Voicememo Mark #15

29  december 2018

️Hey, hier een berichtje van mij. Een kleine update over hoe het aan boord gaat. Dat is misschien wel leuk tussen Kerst en Nieuwjaar. Alles aan boord gaat goed. Twee weken aan de wind heeft zijn tol wel geëist en nou ja. De ophangbeugel van de windvaan s compleet afgescheurd en een dikwandig stalen pijp en die is niet helemaal gescheurd maar 60% doorgescheurd dus die hing ineens helemaal los.

Meer lezen

Kerstboodschap van Mark

25  december 2018

 Fijne Kerstdagen voor iedereen die Mark's avontuur in de Golden Globe Race volgt. Veel dank voor de support.

Meer lezen

Voicememo Mark #14

18 december 2018

 Ha hier even een korte update van mij. Ik heb net de eerste vis gevangen! Een heerlijke Dorade of een Mahi Mahi. Die ligt in de kuip nou. Die moet even wachten. Het is echt perfect want ik had ook speciaal geen middageten gegeten want ik wist dat ik een vis ging vangen.

Meer lezen

Voicememo Mark #13

16 december 2018

Hi, hier een bericht van mij. Het gaat allemaal goed aan boord. Ik had vannacht echt heel slecht weer. Ik had 35-40 knopend wind tegen. Het was gisteren ook echt de eerste keer deze race dat ik echt gestopt ben met zeilen voor twee uurtjes ofzo. Daarna met heel weinig zeil overstag gegaan weer verder richting het Noordoosten. Maar toen had ik ook een enorme zee uit het Noordoosten dus toen kon ik nog steeds niet hard gaan dus eigenlijk kon ik pas eind van de ochtend weer een beetje gang in de boot maken.

Meer lezen

Voicememo Mark #12

12 december 2018

Hier een update van mij aan boord vanaf Kaap Hoorn. De eerste dagen was eigenlijk elke dag wel wat anders. Het was veel wind, het was weinig wind, het was tegen wind en het was ruime wind. Elke dag gebeurde er wel iets, er gebeurde van alles, dus ik was veel bezig. Eigenlijk de laatste weken voor Kaap Hoorn had ik heel veel weerberichten gescand op de SSB-radio ’s nachts omdat het bereik ’s nachts beter is.

Meer lezen

'Held op zee, het avontuurlijke leven van Mark Slats'

12 december 2018

‘Held op zee, het avontuurlijke leven van Mark Slats’ is de titel van Mark’s boek. Micha Jacobs schrijft momenteel Mark’s avontuurlijke levensverhaal. Onder andere over het verpulveren van het wereldrecord oceaanroeien in de Talisker Whisky Atlantic Challenge, zijn leven in Australië, de ontmoeting met Sir Robin Knox-Johnston, maar bovenal zijn voorbereidingen op en zijn belevenissen in de Golden Globe Race -Sailing like it’s 1968.

Meer lezen

Voicememo Mark #11

9 december 2018

Hi, hier een berichtje van mij aan boord. Nou ik heb vannacht een super nacht gehad en echt keihard gezeild. Nu zakt de wind echt helemaal weg maar dat was wel voorspeld. Enorm vervelend want er blijft een hele ruwe zee over als de wind in een keer wegzakt maar dat is even niet anders. Dus ja, alles goed hier. 'Shit, even kijken'. Ik wou eigenlijk een update geven maar MOET nu echt weer naar buiten. Dus ik spreek je later. Hoi hoi!

Foto: Christophe Favreau | Christophe Favreau Photos

Meer lezen

Voicememo Mark #10

7 december 2018

‘Hi Kaar. Ik heb Susie gesproken. Ze was heel blij dat ik haar belde.  Ze is er helemaal kapot van. Ze heeft een kut dag zei ze tegen mij. Ze is er helemaal kapot van. Al die jaren werk die ze in de boot heeft gestopt. De boot is echt absoluut kapot, total loss. De puttingen zijn zelfs uit het dek getrokken. De railing is helemaal van de boot af. Alles is kapot.

Meer lezen

Bericht van de Chief Officer van visserschip Protegat

5 december 2018

Ik ben de Chief Officer van het schip Protegat. We varen vlakbij de Falklandeilanden. Ik heb net met Mark aan boord van Ohpen Maverick gesproken . Hij  was goed aan het zeilen en zijn boot zag er goed uit. Hij klonk goed en we hadden een heel leuk gesprek gehad.

Meer lezen

Voicememo Mark #9

3 december 2018

Hier even een update van mij. Hoe het gegaan is de afgelopen dagen. De Kaap is rond, we zijn lekker op weg. Het was echt mega racen de afgelopen dagen, ik heb echt vol gas gevaren tot de kaap eigenlijk. Maar het is eigenlijk tot vlak voor ik bij de Kaap aankwam allemaal perfect gegaan.

Meer lezen

Vechten tegen de elementen en voor Sailing4cancer

2 december 2018

MARK DID IT !!! Vechtend tegen de elementen heeft hij Kaap Hoorn gerond. Hij is nu onderweg naar 'huis', naar  Les Sables d'Olonne. Mark zijn doel is nog steeds om als eerste in LSDO aan te komen. Zijn andere doel tijdens de Golden Globe Race is om mensen met kanker te helpen.

Meer lezen

Onderweg naar huis na het ronden van Kaap Hoorn

2 december 2018

Tijdens de Golden Globe Race worden drie beruchte Kapen gerond, Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn. Uit een van de berichten die Slats stuurde bleek dat hij het eerste schip op zee was tegengekomen. Beide schepen bleken dichtbij elkaar in de buurt te zijn geweest.  

Meer lezen

Update Dick Koopmans #12

30 november 2018

Mark zal dit weekend bij Kaap Hoorn zijn! Hij is er eerder geweest. Hij vertelde me voor de start dat hij na het ronden 'bijna thuis' is en alleen nog maar het laatste stuk hoeft te zeilen. Hij vertelde me ook dat dit laatste deel destijds langer duurde dan hij dacht. Dus hij zal blij zijn, maar hij weet ook dat het nog steeds een lange weg naar Frankrijk is. Tijdens de afronding zal er een NW-wind zijn.

Meer lezen

Voicememo Mark #8

24 november 2018

️Hier een berichtje van mij, ik hoop dat je het een beetje kan verstaan. Het bereik met Ian wordt steeds slechter. De laatste dagen was er niets mogelijk. Holy shit! Maar nu gaat het weer een beetje. Ik heb veel wind, de laatste vier dagen al veel wind.

Meer lezen

Een boodschap van Roy Heiner

20 november 2018

‘Mark, met Roy Heiner. Mark je doet het fan-tas-tisch. Jij leeft gewoon waar veel mensen van dromen. En je maakt ook mee dat er heel veel uitdagingen zijn. En daar gaat de oceaan zeilen over. 

Meer lezen

Een boodschap van Henk de Velde

13 november 2018

‘Mark, ik volg je en alle anderen in de Golden Globe Race. Je kunt mijn bericht niet ontvangen maar soms voel ik dat ik bij je aan boord ben op die zee waar we beiden van houden. Want dat is in eerste instantie waar we het voor doen, zoals Bernard Moitessier ooit zei; ik woon in het mooiste land van de wereld; de zee. Mark je bent nu onderweg naar Kaap Hoorn. 

Meer lezen

Video Start GGR Les Sables D'Olonne - Hobart Australie

11 november 2018

Een eerste promo met beelden van de start in Les Sables d'Olonne, de media drop op Lanzarote (Canarische eilanden), storm op de Indische Oceaan en de aankomst in Hobart Tasmanie Australie.

Meer lezen

Onderweg naar Kaap Hoorn, een spannende tijd

11 november 2018

Mark Slats hoorde eerder deze week, via de radio, dat de Koploper in de Golden Globe Race, Jean-Luc van den Heede, een 150 graden knock down heeft gemaakt. De mast van Van den Heede’s boot is daarbij behoorlijk beschadigd. Even leek het erop dat Slats hierdoor de koppositie kon overnemen

Meer lezen

Byfrieda : Van een zee met ADHD naar Utopia

10 november 2018

Er was eens... Mark, sinds vertrek uit Hobart, Australië, gaat het je voor de wind. Mag het ook eens?! Je bericht: “great sailing, big seas, great surfs, love it” en “three weeks of this please”. Resumé. Op een zeilboot van elf meter. Omringd met duizenden mijlen water. Oceaan. Weer of geen weer.

Meer lezen

Update Dick Koopmans #11

6 november 2018

Kan Jean-Luc van den Heede z'n race voortzetten? Nadat de verstagingproblemen van Jean-Luc bekend werden heb ik wat onderzoek uitgevoerd. Het zou mooi zijn als hij reparaties kan uitvoeren en zo in de race kan blijven. Hij heeft een paar opties! Bij JL is de bout, waaraan in de top het staand want hangt, door de mast heen zo'n vijf centimeter door het mastprofiel getrokken. Dit is niet een schade die ik vooraf voorspeld zou hebben.

Meer lezen
Mark

Update Dick Koopmans #10

5 november 2018

Deze update is geschreven een paar uur voordat Jean Luc van den Heede een 150 graden knockdown had en het tuigage beschadigde. Ik heb de afgelopen weken geen update geschreven. Toen we Mark 'live' konden horen, dacht ik dat het beter was om hem de verhalen te vertellen! Dankzij Micha kon ik Mark bellen met behulp van de VHF-radio. Micha's telefoon werd dicht bij de microfoon van de marifoon op zijn boot gehouden, zodat deze luid en duidelijk kon verzenden en ontvangen.

Meer lezen

Voicememo Mark #7

2 november 2018

️Gaat goed hier aan boord. Ik ben lekker bezig en ben lekker mijlen aan het wegtrekken. En met dit tempo kan ik zo maar eind november of de eerste week van december bij Kaap Hoorn zijn. Het is nog wel een stuk te gaan natuurlijk en er kan nog van alles gebeuren qua windstiltes en andere dingen. 

Meer lezen
Koude handen

Voicememo Mark #6

28 oktober 2018

Hallo hoe is het? Ik zit nu onder Nieuw-Zeeland dus hier mijn bericht van over mijn laatste dagen. Hobart was eigenlijk een groot succes, ik vond het super gaaf. Ik heb echt weer nieuwe energie, ik heb zin om te knallen en ik heb zin om hard te gaan. En dat is ook wel een beetje gebleken.

Meer lezen

Mark- in Hobart- bij Hart van Nederland op SBS6

21 oktober 2018

Een interview met Mark tijdens de verplichte media drop in de baai bij Kingston-Hobart Tasmanie in Australie. Ook zijn ouders vertellen over hoe zij betrokken zijn bij Mark zijn race.

Hart van Nederland | SBS6

Meer lezen

Live Q&A met Mark bij vertrek Hobart Tasmania Australie

21 oktober 2018

Na de verplichte media drop en wat werkzaamheden in de mast vertrok Mark uit de baai bij Kingston-Hobart Tasmanie in Australie. Hij vervolgde zijn reis en Micha Jacobs, de schrijver van Mark's boek, voer een stuk mee.  Via de marifoon deed Jacobs een live Q&A sessie met Mark en de kijkers op Facebook.

Foto: Nick Jaffa

Meer lezen
Bruny island

Live Q&A met Mark bij aankomst Hobart Tasmania Australie

20 oktober 2018

Dik vier uur voordat Mark arriveerde in de baai bij Kingston-Hobart Tasmanie in Australie zocht Micha Jacobs, de schrijver van Mark's boek, hem op zee op. Via de marifoon deed Jacobs een live Q&A sessie met Mark en de kijkers op Facebook.

Foto: Andy Huntington

Meer lezen
Hobart

Update Dick Koopmans #9

18 oktober 2018

Mark en Jean Luc zijn nu ongeveer halverwege. De race is nog niet voorbij. Alle boten die nog in de race zijn maken kans om op het podium te staan! De start met lichte wind en tegenwind was succesvol. Hoewel Mark weinig of geen diesel gebruikte, bevond hij zich nog steeds voorin de vloot. Bij de Canarische eilanden lag hij vlak achter Philippe Peche en voor Jean Luc van den Heede. Het was duidelijk dat het Mark’s doel was om op het podium te staan. Het was merkwaardig dat hij zoveel westelijk van zijn concurrenten ging varen.

Meer lezen
Frieda

Byfrieda: In strijd met Moeder Aarde, jezelf of je tegenstanders?

17 oktober 2018

In strijd met Moeder Aarde, in strijd met jezelf of in strijd met je tegenstanders? De Golden Globe race kent niet één opponent, het is een beproeving op alle terreinen... Je staat op voorsprong Mark Slats! Hit it!
Frieda Fennell volgt Mark vanaf dag één op deze ‘voyage voor madmen’ en bewondert hem iedere dag meer. Zij zeilde met haar man de Atlantische oceaan over en ontdekte tijdens de tocht haar passie voor schrijven. Vanuit haar eigen ervaring op zee, reflecteert ze op de beproevingen van Mark.

Meer lezen

Safety call naar de raceorganisatie

15 oktober 2018

Om 04:00 uur UTC vandaag, maakte Mark een safetycall naar het Golden Globe Race Headquarters dat zijn boot Ohpen Maverick twee keer achter elkaar een knock-down heeft gemaakt. Mark is geraakt door een gereedschapskist die door de boot vloog. Hij heeft hierdoor mogelijk een gebroken rib opgelopen. We benadrukken dat Mark NIET overbezorgd was, hij was meer verrast door de plotslinge verandering in weersomstandigheden.

Meer lezen

Voicememo Mark #5

15 oktober 2018

Iedereen bedankt voor de reacties op Facebook en Instagram. Het doet me echt veel. Het boost mijn motivatie en het is geweldig om te horen dat zoveel mensen me volgen. Het geeft me echt een boost, vooral in deze zware tijd met lichte wind en geen wind en dergelijke. Bedankt voor dat! Ga zo door. Spreek jullie later. Tot de volgende update! Mark

Meer lezen

Voicememo Mark #4

14 oktober 2018

Hallo, hallo, hier even een teken van leven weer. De laatste 14-15 dagen zijn de zwaarste geweest zover. Iedereen denkt dat de stormen zwaar zijn maar de windstiltes zijn eigenlijk veel zwaarder. Veel meer werk. Het begon allemaal net aan het begin van de maand zeg maar. Rond 30 september ging de wind weg, vervolgens nog wel heel veel zee. Na een dag 2 of 3 en een paar keer echt windstil te zijn was de zee vlakker. Als je met je Spinaker vaart ben je dag en nacht bezig. Ik heb hem bijna 4 dagen op gehad.

Meer lezen
Food

Voicememo Mark #3

28 september 2018

Hier een update van mij. Gelukkig heb ik weer een hele dag zon gehad. Alles begint weer op het gemakje te drogen. Aan boord gaat alles goed. Mijn eten is allemaal goed. Echt ik ben zo blij dat we de melkpoeder in zakken hadden gedaan want die dreven echt in de boot hier zo binnen en die zijn allemaal droog gebleven, echt bijzonder

Meer lezen

Voicememo Mark #2

24 september 2018

Hallo allemaal, Hier een berichtje van mij aan boord van de Maverick. Het is echt een superzware tijd geweest. Ik zal je even van het begin tot het eind door die storm heen praten. De wind begon uit het Noordwesten. En liep op tot 40-5- knopen met stoten iets harder. Ik had eigenlijk in het Noordwestelijke gedeelte had ik geen enkel probleem, alles ging goed. Het grootste gedeelde zelfs nog op drie reven en mijn stormfok gevaren.

Meer lezen

Mark Slats slaat over boord maar is nog in de race

23 september 2018

Dag 82 van de Golden Globe Race, staat in het teken van een bizarre storm. Er wordt meer dan 70 knopen wind en golven van meer dan 15 meter gemeld. Mark Slats laat via een tekstbericht weten: ‘ongelooflijke wind en zeeën maar tot nu toe alles goed, survivalmodus’. Korte tijd later volgt het bericht: ‘Net deur kapotgeslagen, boot staat vol water en brand aan boord gehad. Ik kan het meeste repareren maar ik wil eerst de storm vooruit zijn en overleven’. 

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #8

21 september 2018

Op het moment dat ik dit schrijf bevindt Mark zich in een grote storm en is Gregor zojuist zijn mast verloren na een 360-graden roll-over.  Mark had zijn twijfels bij de start van de race , vroeg in het jaar. De meeste schippers hadden de liever eind augustus of september gezien.

Meer lezen

Voicememo Mark #1

15 september 2018

‘Hier een update van de Maverick. We hebben van de week echt een hele dikke storm gehad. Maar het is allemaal goed gegaan. Ik heb echt twee hele grote golven gezien maar eh, verders allemaal goed. Ik heb eigenlijk 16 uur zonder zeilen gevaren dus puur op de mast en nog steeds een gemiddelde van 6,5 – 7 knopen gevaren. 

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #7

13 september 2018

Er is de afgelopen week veel wind geweest. Veel daarvan was tegenwind! Je ziet Jean-Luc snel uitlopen door betere omstandigheden. Sommige mensen zeggen dat hij geluk heeft en dat is ook zo. Hij heeft ervoor gezorgd dat hij dit geluk alleen dus hij verdient het ook om zo aan kop te liggen.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #6

31 augustus 2018

Enig idee hoe je Mark's teammanager kunt worden? Toen Mark deelnam aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge en hij niet aanwezig kon zijn op de eerste Golden Globe Race-meeting in Les Sables d'Olonne vroeg hij me of ik in zijn plaats kon gaan. Ik las de Notice of Race en concludeerde dat alleen schippers en teammanagers op de vergadering aanwezig konden zijn. Dus dat is hoe mijn carrière begon.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #5

27 augustus 2018

Ik zeilde van het weekend zelf, ik deed een poging om het record van 75 mijl te verbreken en had wat werk tijdens het weekend, dus ik kon mijn wekelijkse commentaar op vrijdag niet maken. Mark is nu in de Zuidelijke Oceaan met veel wind. Omdat ze voor op schema liggen, is het winter daar met storm en slecht weer. Mark rapporteert verschillende knockdowns.

Meer lezen
Sailing4cancer

‘Still going strong’ op tweede plek 

26 augustus 2018

Exact 56 dagen na de start van de Golden Globe Race vaart Mark Slats ter hoogte van Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika. Als tweede in de vloot van nog slechts 12 deelnemers maakt Mark het goed. Zijn tekstbericht van zaterdagavond was ‘great package deal, sneeuw, hagel, 40+ knopen, rommelige zee en grote golven’.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #4

17 augustus 2018

De tracker toonde een 'jojo-effect' veroorzaakt door minder wind op de route naar Kaapstad. Gedurende de laatste paar dagen had Mark geen geluk. Maar als ik naar zijn positie kijk, denk ik dat hij op lange termijn niet veel mijlen heeft verloren ten opzichte van Jean Luc. Gregor en Are Wiig verkortte hun afstand tot Mark.

Meer lezen
Update #3

Update van Dick Koopmans #3

10 augustus 2018

De meeste mensen hebben een vreemd klassement gezien. Ik leg een waypoint op een afstand van 44 naar het zuiden ten oosten van Kaapstad. Dit zal voor de meeste boten de richting zijn. Het is voor de deelnemers niet toegestaan ​​om ten zuiden van 45 graden te varen.

Meer lezen

Complete live sessie Andre Bik en Mark bij Lanzarote

10 augustus 2018

Bekijk de complete livesessie  van Andries Bik en Mark tijdens de media drop-off bij Rubicon Lanzarote. Dit is een mooi voorbeeld van de kracht van sociale media vandaag de dag. Vlogger Andries Bik reageerde op een oproep op Facebook van Hogenbirk Support. Andries lag met zijn boot de Seahorse op Fuerta Ventura en zocht Mark op, sprak met hem over de marifoon en maakte gave videobeelden.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #2

4 augustus 2018

Mark houdt zijn westelijke positie. Over het algemeen is dit de standaardroute met gunstige omstandigheden. Het is echter een risico om zo ver van de andere deelnemers  te blijven. Als zijn concurrenten geluk hebben, kan Mark dit geluk niet met hun delen.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #1

28 juli 2018

Voor de start was het belangrijker om de boot onbeschadigd te houden dan als eerste over de lijn te zijn. Mark heeft dit goed gedaan, vooral omdat het niet zijn aard is om 'niet nummer 1 te willen zijn.

Meer lezen

Een derde van de vloot is, 18 dagen na de start, niet meer in de race

19 juli 2018

Terwijl de kopgroep in de Golden Global Race – Philippe Péché, Jean-Luc Van Den Heede en Mark Slats – de doldrums zo gunstig mogelijk probeert aan te zeilen, dunt de vloot van oorspronkelijk 18 zeilers aan de achterzijde behoorlijk uit. Een derde van de vloot, is 18 dagen na de start, niet meer in de race.

Meer lezen
Lanzarote

Onverwacht bezoek op de oceaan van Andries Bik

12 juli 2018

Na een oproep door Mark's achterban op social media kreeg Mark onverwacht bezoek op de oceaan van Andries Bik. Andries is vlogger en maakte videomateriaal van Mark en de Ohpen Maverick en sprak Mark over de radio. Klik op meer lezen voor de video. Foto: Christophe Favreau

Meer lezen
Oars

Mark's 'geheime' wapen aan boord

1 juli 2018

Fiona McGlynn van Good Old Boat interviewde Mark in Les Sables d'Olonne, een aantal dagen voor de start van de Golden Globe Race 2018

Meer lezen

Franse Televisie: de start van de Golden Globe Race 2018

1 juli 2018

Bekijk hier de uitzending van France 3 Pays de la Loire volledig in het kader van de start van de Golden Globe Race 2018. 

Meer lezen
Start GGR2018

Mark Slats begonnen aan een nieuw avontuur en ligt voor in het veld van de Golden Globe Race 2018

1 juli 2018

Drie uur voor de start van de Golden Globe Race 2018 liep Wassenaarder Mark Slats, deelnemer aan de race, over het ponton om alle andere schippers een goede en veilige race toe te wensen en afscheid van hen te nemen.

Meer lezen

Als eerste gefinisht in de SITran Challenge

18 juni 2018

Nederlander Mark Slats finisht als eerste in de SITRAN Charity Challenge, de eerste etappe van het 50-jarig jubileum van de historische zeilrace rond de wereld, de Golden Globe Race.

Meer lezen

Hoofdsponsor voor Mark Slats in de Golden Globe Race 2018

4 juni 2018

Mark Slats tekent, kort voor de start van de Golden Globe Race 2018 , contract met hoofdsponsor Ohpen.

Meer lezen
prof. dr. Bernards - Slats

Cheque van € 44.321,- overhandigd aan prof.dr. Bernards AVL

29 mei 2018

Mark Slats, row4cancer, overhandigt cheque € 44.231,- aan prof. Dr. René Bernhards van het Antoni van Leeuwenhoekhuis.

Meer lezen
Harry Mens

Mark in gesprek met Harry Mens in Business Class

27 mei 2018

Mark sprak met Harry Mens in Business Class over Mark's deelname aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge en zijn nieuwe avontuur de Golden Globe Race.

Meer lezen

Golden Globe Race

03 mei 2018

Over 6,5 week start in Les Sables d’Olonne, Frankrijk, de Golden Globe Race 2018 en Mark doet mee. De non-stop, solorace is een eerbetoon aan Sir Robin Knox-Johnston die de allereerste Golden Globe Race uit 1968 won. 

Meer lezen