Safety call naar de raceorganisatie

15 oktober 2018

Om 04:00 uur UTC vandaag, maakte Mark een safetycall naar het Golden Globe Race Headquarters dat zijn boot Ohpen Maverick twee keer achter elkaar een knock-down heeft gemaakt. Mark is geraakt door een gereedschapskist die door de boot vloog. Hij heeft hierdoor mogelijk een gebroken rib opgelopen. We benadrukken dat Mark NIET overbezorgd was, hij was meer verrast door de plotslinge verandering in weersomstandigheden.

Meer lezen

Voicememo Mark #5

15 oktober 2018

Iedereen bedankt voor de reacties op Facebook en Instagram. Het doet me echt veel. Het boost mijn motivatie en het is geweldig om te horen dat zoveel mensen me volgen. Het geeft me echt een boost, vooral in deze zware tijd met lichte wind en geen wind en dergelijke. Bedankt voor dat! Ga zo door. Spreek jullie later. Tot de volgende update! Mark

Meer lezen

Voicememo Mark #4

14 oktober 2018

Hallo, hallo, hier even een teken van leven weer. De laatste 14-15 dagen zijn de zwaarste geweest zover. Iedereen denkt dat de stormen zwaar zijn maar de windstiltes zijn eigenlijk veel zwaarder. Veel meer werk. Het begon allemaal net aan het begin van de maand zeg maar. Rond 30 september ging de wind weg, vervolgens nog wel heel veel zee. Na een dag 2 of 3 en een paar keer echt windstil te zijn was de zee vlakker. Als je met je Spinaker vaart ben je dag en nacht bezig. Ik heb hem bijna 4 dagen op gehad.

Meer lezen
Food

Voicememo Mark #3

28 september 2018

Hier een update van mij. Gelukkig heb ik weer een hele dag zon gehad. Alles begint weer op het gemakje te drogen. Aan boord gaat alles goed. Mijn eten is allemaal goed. Echt ik ben zo blij dat we de melkpoeder in zakken hadden gedaan want die dreven echt in de boot hier zo binnen en die zijn allemaal droog gebleven, echt bijzonder

Meer lezen

Voicememo Mark #2

24 september 2018

Hallo allemaal, Hier een berichtje van mij aan boord van de Maverick. Het is echt een superzware tijd geweest. Ik zal je even van het begin tot het eind door die storm heen praten. De wind begon uit het Noordwesten. En liep op tot 40-5- knopen met stoten iets harder. Ik had eigenlijk in het Noordwestelijke gedeelte had ik geen enkel probleem, alles ging goed. Het grootste gedeelde zelfs nog op drie reven en mijn stormfok gevaren.

Meer lezen

Mark Slats slaat over boord maar is nog in de race

23 september 2018

Dag 82 van de Golden Globe Race, staat in het teken van een bizarre storm. Er wordt meer dan 70 knopen wind en golven van meer dan 15 meter gemeld. Mark Slats laat via een tekstbericht weten: ‘ongelooflijke wind en zeeën maar tot nu toe alles goed, survivalmodus’. Korte tijd later volgt het bericht: ‘Net deur kapotgeslagen, boot staat vol water en brand aan boord gehad. Ik kan het meeste repareren maar ik wil eerst de storm vooruit zijn en overleven’. 

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #8

21 september 2018

Op het moment dat ik dit schrijf bevindt Mark zich in een grote storm en is Gregor zojuist zijn mast verloren na een 360-graden roll-over.  Mark had zijn twijfels bij de start van de race , vroeg in het jaar. De meeste schippers hadden de liever eind augustus of september gezien.

Meer lezen

Voicememo Mark #1

15 september 2018

‘Hier een update van de Maverick. We hebben van de week echt een hele dikke storm gehad. Maar het is allemaal goed gegaan. Ik heb echt twee hele grote golven gezien maar eh, verders allemaal goed. Ik heb eigenlijk 16 uur zonder zeilen gevaren dus puur op de mast en nog steeds een gemiddelde van 6,5 – 7 knopen gevaren. 

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #7

13 september 2018

Er is de afgelopen week veel wind geweest. Veel daarvan was tegenwind! Je ziet Jean-Luc snel uitlopen door betere omstandigheden. Sommige mensen zeggen dat hij geluk heeft en dat is ook zo. Hij heeft ervoor gezorgd dat hij dit geluk alleen dus hij verdient het ook om zo aan kop te liggen.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #6

31 augustus 2018

Enig idee hoe je Mark's teammanager kunt worden? Toen Mark deelnam aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge en hij niet aanwezig kon zijn op de eerste Golden Globe Race-meeting in Les Sables d'Olonne vroeg hij me of ik in zijn plaats kon gaan. Ik las de Notice of Race en concludeerde dat alleen schippers en teammanagers op de vergadering aanwezig konden zijn. Dus dat is hoe mijn carrière begon.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #5

27 augustus 2018

Ik zeilde van het weekend zelf, ik deed een poging om het record van 75 mijl te verbreken en had wat werk tijdens het weekend, dus ik kon mijn wekelijkse commentaar op vrijdag niet maken. Mark is nu in de Zuidelijke Oceaan met veel wind. Omdat ze voor op schema liggen, is het winter daar met storm en slecht weer. Mark rapporteert verschillende knockdowns.

Meer lezen
Sailing4cancer

‘Still going strong’ op tweede plek 

26 augustus 2018

Exact 56 dagen na de start van de Golden Globe Race vaart Mark Slats ter hoogte van Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika. Als tweede in de vloot van nog slechts 12 deelnemers maakt Mark het goed. Zijn tekstbericht van zaterdagavond was ‘great package deal, sneeuw, hagel, 40+ knopen, rommelige zee en grote golven’.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #4

17 augustus 2018

De tracker toonde een 'jojo-effect' veroorzaakt door minder wind op de route naar Kaapstad. Gedurende de laatste paar dagen had Mark geen geluk. Maar als ik naar zijn positie kijk, denk ik dat hij op lange termijn niet veel mijlen heeft verloren ten opzichte van Jean Luc. Gregor en Are Wiig verkortte hun afstand tot Mark.

Meer lezen
Update #3

Update van Dick Koopmans #3

10 augustus 2018

De meeste mensen hebben een vreemd klassement gezien. Ik leg een waypoint op een afstand van 44 naar het zuiden ten oosten van Kaapstad. Dit zal voor de meeste boten de richting zijn. Het is voor de deelnemers niet toegestaan ​​om ten zuiden van 45 graden te varen.

Meer lezen

Complete live sessie Andre Bik en Mark bij Lanzarote

10 augustus 2018

Bekijk de complete livesessie  van Andries Bik en Mark tijdens de media drop-off bij Rubicon Lanzarote. Dit is een mooi voorbeeld van de kracht van sociale media vandaag de dag. Vlogger Andries Bik reageerde op een oproep op Facebook van Hogenbirk Support. Andries lag met zijn boot de Seahorse op Fuerta Ventura en zocht Mark op, sprak met hem over de marifoon en maakte gave videobeelden.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #2

4 augustus 2018

Mark houdt zijn westelijke positie. Over het algemeen is dit de standaardroute met gunstige omstandigheden. Het is echter een risico om zo ver van de andere deelnemers  te blijven. Als zijn concurrenten geluk hebben, kan Mark dit geluk niet met hun delen.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #1

28 juli 2018

Voor de start was het belangrijker om de boot onbeschadigd te houden dan als eerste over de lijn te zijn. Mark heeft dit goed gedaan, vooral omdat het niet zijn aard is om 'niet nummer 1 te willen zijn.

Meer lezen

Een derde van de vloot is, 18 dagen na de start, niet meer in de race

19 juli 2018

Terwijl de kopgroep in de Golden Global Race – Philippe Péché, Jean-Luc Van Den Heede en Mark Slats – de doldrums zo gunstig mogelijk probeert aan te zeilen, dunt de vloot van oorspronkelijk 18 zeilers aan de achterzijde behoorlijk uit. Een derde van de vloot, is 18 dagen na de start, niet meer in de race.

Meer lezen
Lanzarote

Onverwacht bezoek op de oceaan van Andries Bik

12 juli 2018

Na een oproep door Mark's achterban op social media kreeg Mark onverwacht bezoek op de oceaan van Andries Bik. Andries is vlogger en maakte videomateriaal van Mark en de Ohpen Maverick en sprak Mark over de radio. Klik op meer lezen voor de video. Foto: Christophe Favreau

Meer lezen
Oars

Mark's 'geheime' wapen aan boord

1 juli 2018

Fiona McGlynn van Good Old Boat interviewde Mark in Les Sables d'Olonne, een aantal dagen voor de start van de Golden Globe Race 2018

Meer lezen
Start GGR2018

Mark Slats begonnen aan een nieuw avontuur en ligt voor in het veld van de Golden Globe Race 2018

1 juli 2018

Drie uur voor de start van de Golden Globe Race 2018 liep Wassenaarder Mark Slats, deelnemer aan de race, over het ponton om alle andere schippers een goede en veilige race toe te wensen en afscheid van hen te nemen.

Meer lezen

Als eerste gefinisht in de SITran Challenge

18 juni 2018

Nederlander Mark Slats finisht als eerste in de SITRAN Charity Challenge, de eerste etappe van het 50-jarig jubileum van de historische zeilrace rond de wereld, de Golden Globe Race.

Meer lezen

Hoofdsponsor voor Mark Slats in de Golden Globe Race 2018

4 juni 2018

Mark Slats tekent, kort voor de start van de Golden Globe Race 2018 , contract met hoofdsponsor Ohpen.

Meer lezen
prof. dr. Bernards - Slats

Cheque van € 44.321,- overhandigd aan prof.dr. Bernards AVL

29 mei 2018

Mark Slats, row4cancer, overhandigt cheque € 44.231,- aan prof. Dr. René Bernhards van het Antoni van Leeuwenhoekhuis.

Meer lezen
Harry Mens

Mark in gesprek met Harry Mens in Business Class

27 mei 2018

Mark sprak met Harry Mens in Business Class over Mark's deelname aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge en zijn nieuwe avontuur de Golden Globe Race.

Meer lezen

Golden Globe Race

03 mei 2018

Over 6,5 week start in Les Sables d’Olonne, Frankrijk, de Golden Globe Race 2018 en Mark doet mee. De non-stop, solorace is een eerbetoon aan Sir Robin Knox-Johnston die de allereerste Golden Globe Race uit 1968 won. 

Meer lezen