Update van Dick Koopmans #4

17 augustus 2018

De tracker toonde een 'jojo-effect' veroorzaakt door minder wind op de route naar Kaapstad. Gedurende de laatste paar dagen had Mark geen geluk. Maar als ik naar zijn positie kijk, denk ik dat hij op lange termijn niet veel mijlen heeft verloren ten opzichte van Jean Luc. Gregor en Are Wiig verkortte hun afstand tot Mark.

Meer lezen
Update #3

Update van Dick Koopmans #3

10 augustus 2018

De meeste mensen hebben een vreemd klassement gezien. Ik leg een waypoint op een afstand van 44 naar het zuiden ten oosten van Kaapstad. Dit zal voor de meeste boten de richting zijn. Het is voor de deelnemers niet toegestaan ​​om ten zuiden van 45 graden te varen.

Meer lezen

Complete live sessie Andre Bik en Mark bij Lanzarote

10 augustus 2018

Bekijk de complete livesessie  van Andries Bik en Mark tijdens de media drop-off bij Rubicon Lanzarote. Dit is een mooi voorbeeld van de kracht van sociale media vandaag de dag. Vlogger Andries Bik reageerde op een oproep op Facebook van Hogenbirk Support. Andries lag met zijn boot de Seahorse op Fuerta Ventura en zocht Mark op, sprak met hem over de marifoon en maakte gave videobeelden.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #2

4 augustus 2018

Mark houdt zijn westelijke positie. Over het algemeen is dit de standaardroute met gunstige omstandigheden. Het is echter een risico om zo ver van de andere deelnemers  te blijven. Als zijn concurrenten geluk hebben, kan Mark dit geluk niet met hun delen.

Meer lezen

Update van Dick Koopmans #1

28 juli 2018

Voor de start was het belangrijker om de boot onbeschadigd te houden dan als eerste over de lijn te zijn. Mark heeft dit goed gedaan, vooral omdat het niet zijn aard is om 'niet nummer 1 te willen zijn.

Meer lezen

Een derde van de vloot is, 18 dagen na de start, niet meer in de race

19 juli 2018

Terwijl de kopgroep in de Golden Global Race – Philippe Péché, Jean-Luc Van Den Heede en Mark Slats – de doldrums zo gunstig mogelijk probeert aan te zeilen, dunt de vloot van oorspronkelijk 18 zeilers aan de achterzijde behoorlijk uit. Een derde van de vloot, is 18 dagen na de start, niet meer in de race.

Meer lezen
Lanzarote

Onverwacht bezoek op de oceaan van Andries Bik

12 juli 2018

Na een oproep door Mark's achterban op social media kreeg Mark onverwacht bezoek op de oceaan van Andries Bik. Andries is vlogger en maakte videomateriaal van Mark en de Ohpen Maverick en sprak Mark over de radio. Klik op meer lezen voor de video. Foto: Christophe Favreau

Meer lezen
Oars

Mark's 'geheime' wapen aan boord

1 juli 2018

Fiona McGlynn van Good Old Boat interviewde Mark in Les Sables d'Olonne, een aantal dagen voor de start van de Golden Globe Race 2018

Meer lezen
Start GGR2018

Mark Slats begonnen aan een nieuw avontuur en ligt voor in het veld van de Golden Globe Race 2018

1 juli 2018

Drie uur voor de start van de Golden Globe Race 2018 liep Wassenaarder Mark Slats, deelnemer aan de race, over het ponton om alle andere schippers een goede en veilige race toe te wensen en afscheid van hen te nemen.

Meer lezen

Als eerste gefinisht in de SITran Challenge

18 juni 2018

Nederlander Mark Slats finisht als eerste in de SITRAN Charity Challenge, de eerste etappe van het 50-jarig jubileum van de historische zeilrace rond de wereld, de Golden Globe Race.

Meer lezen

Hoofdsponsor voor Mark Slats in de Golden Globe Race 2018

4 juni 2018

Mark Slats tekent, kort voor de start van de Golden Globe Race 2018 , contract met hoofdsponsor Ohpen.

Meer lezen
prof. dr. Bernards - Slats

Cheque van € 44.321,- overhandigd aan prof.dr. Bernards AVL

29 mei 2018

Mark Slats, row4cancer, overhandigt cheque € 44.231,- aan prof. Dr. René Bernhards van het Antoni van Leeuwenhoekhuis.

Meer lezen
Harry Mens

Mark in gesprek met Harry Mens in Business Class

27 mei 2018

Mark sprak met Harry Mens in Business Class over Mark's deelname aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge en zijn nieuwe avontuur de Golden Globe Race.

Meer lezen

Golden Globe Race

03 mei 2018

Over 6,5 week start in Les Sables d’Olonne, Frankrijk, de Golden Globe Race 2018 en Mark doet mee. De non-stop, solorace is een eerbetoon aan Sir Robin Knox-Johnston die de allereerste Golden Globe Race uit 1968 won. 

Meer lezen