Een deel van de vloot is, 18 dagen na de start, niet meer in de race

Golden Globe Race 2018

Terwijl de kopgroep in de Golden Global Race – Philippe Péché, Jean-Luc Van Den Heede en Mark Slats – de doldrums zo gunstig mogelijk probeert aan te zeilen, dunt de vloot van oorspronkelijk 18 zeilers aan de achterzijde behoorlijk uit. Een deel van de vloot is, 18 dagen na de start, niet meer in de race.

Vier deelnemers hebben opgegeven en twee zijn, voor reparatie aan hun boot, een haven binnengevaren. Wegens deze stop gaan ​​ze nu verder in de 'Chichester-class' (solo rond de wereld met 1 tussenstop). Het feit dat een derde deel van de deelnemers zich niet meer in de daadwerkelijke race  bevindt, al voordat de Kaapverdische Eilenaden zijn bereikt , is misschien niet verrassend gezien de heftigheid en het isolement van de race in relatie tot de ervaring van de zeilers.

Interessant genoeg lijkt Mark nu een andere, meer westelijke route te volgen dan de andere twee zeilers in de kopgroep. Een keuze die later laat zien hoe hij zich zal terugbetalen. De Fransman Péché lijkt, van de drie koplopers, de snelste Rustler36 te hebben. Zelfs nu loopt hij nog steeds 0,1 knopen sneller dan Van Den Heede, een situatie die sinds het begin niet is veranderd. Ook vergeleken met Slats, die net zo snel is als Van Den Heede. Dit is mogelijk de reden voor Slats om een ​​andere koers te kiezen.

Persbericht   : Karen Hogenbirk | Hogenbirk Support
Foto                 : Christophe Favreau

Sponsor worden?