Niews item

De Golden Globe Race 2018 - Sailing like it's 1968

Over 6,5 week start in Les Sables d’Olonne, Frankrijk, de Golden Globe Race 2018 en Mark doet mee. De non-stop, solorace is een eerbetoon aan Sir Robin Knox-Johnston die de allereerste Golden Globe Race uit 1968 won. Met zijn boot Suhaili deed Sir Robin Knox-Johnston er 312 dagen over om solo rond de wereld te zeilen. Hij was de enige deelnemer die destijds finishte.

Sailing like it’s 1968. Technologie ontwikkeld na 1968 mag niet gebruikt worden. Het schip moet tussen 32 en 36 voet en volgens een ontwerp van voor 1988. Je mag pas meedoen als je meer dan 8.000 zeemijlen hebt gezeild waarvan minimaal 2000 mijl solo.

Nog 6,5 week tot aan de start
De druk loopt op. De start is 1 juli a.s. maar 7 juni vertrekt Mark al naar Falmouth (UK) voor de aanloop naar de race. Alle schepen verzamelen in Cornwall voor de Suhaili Parade of Sail. Op 14 juni varen de schepen tijdens de SITraN Challenge Race van Falmouth UK naar Les Sables d’Olonne in Frankrijk. De laatste twee weken voor de start wordt gebruikt voor instructies, veiligheidschecks en de laatste technische aanpassingen.

Op de hoogte blijven van de race?
Gedurende de race kun je via deze website op de hoogte blijven van Mark’s positie (avonturen >> Golden Globe Race).  Ook de berichten die Mark uitzendt worden onder nieuws gedeeld. Kom dus regelmatig terug en volg Mark’s accounts op Facebook @markslatsadventure en Instagram @markslats77 voor het laatste nieuws!

Persbericht     : Karen Hogenbirk | Hogenbirk Support

Sponsor worden?