Hoofdsponsor voor Mark Slats 

Golden Globe Race 2018

Mark Slats, werd door heel Nederland in de armen gesloten na zijn indrukwekkende wereldrecord oceaan roeien. Na dat zijn moeder ernstig ziek was geworden, roeide hij 5000 kilometer om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Hij verkocht zelfs zijn huis. Nog maar net terug van deze tocht op de Atlantische oceaan gaat Mark nu deelnemen aan de zwaarste en moeilijkste zeilwedstrijd ter wereld: de Golden Globe Race. 30.000 zeemijl over de ruigste zeeën, solo, non-stop, zonder moderne apparatuur en in een boot uit 1983. Core banking bedrijf Ohpen maakt zijn deelname aan deze race mogelijk als hoofdsponsor.

Bijna was zijn deelname aan de Golden Globe race nog gestrand voor het begin. Een gebrek aan middelen dwong hem zelf zijn geliefde wereldrecord winnende roeiboot “Peanuts” te koop te zetten om zijn deelname te kunnen financieren. Omdat hij nog aan het roeien was, kon hij niet op zoek naar sponsors terwijl de 17 andere deelnemers aan de Golden Globe Race al maanden en sommige zelfs jaren bezig waren met de fysieke, geestelijke, logistieke en financiële voorbereiding.

Zijn kansen op deelname waren al bijna tot nul geslonken toen Mark, toevallig, Chris Zadeh, oprichter en CEO van Ohpen tegen het lijf liep. Ze werden aan elkaar voorgesteld door een wederzijdse kennis. Chris Zadeh: “Ik zag meteen dat Mark de verpersoonlijking is van onze kernwaarden. Ik heb nog nooit iemand gezien die “overtref verwachtingen”, “doe meer met minder” en “geef alles” beter belichaamt dan Mark Slats. Hij kent het woord “onmogelijk” niet. Op pure wilskracht, met slimme tactieken en op doorzettingsvermogen overwint hij de grootste obstakels. Dit deed me meteen denken aan onze eigen ervaring toen we met een klein team en weinig middelen het eerste core banking platform in de cloud bouwden. Met deze sponsordeal wil ik ons eigen team en onze klanten laten zien dat je alles kan bereiken als je maar doorzet”.

Met de steun van Ohpen kunnen Mark Slats en zijn team, dat geleid wordt door jachtontwerper Dick Koopmans, zich nu richten op de laatste voorbereidingen voor de Golden Globe Race die naar verwachting zeven tot negen maanden gaat duren. De Golden Globe Race start op 1 juli 2018 in Le Sables d’Olonne in Frankrijk.

Sponsor worden?