Als 1e over de finish in SITraN charity Challenge

De Golden Globe Race 2018

Nederlander Mark Slats finisht als eerste in de SITraN charity challenge, de eerste etappe van het 50-jarig jubileum van de historische zeilrace rond de wereld, de Golden Globe Race.

Na de Suhaili 50 Falmouth Parade of Sail op 14 juni jl. vertrok de Golden Globe-vloot in de SITraN Charity Race, van Pendennis Point UK naar Les Sables d'Olonne, Frankrijk.

Slats, die eerder dit jaar het wereldrecord trans-Atlantische oceaan roeien vernietigde, kwam op zaterdag 16 juni met zijn Rustler36, de 'Ohpen Maverick' als eerste in Les Sables D'Olonne Frankrijk over de finish. Zijn fantastische start, de snelheid van zijn boot, juiste navigatie en zeilkeuze maakte Slats leider van de race van het begin tot de finish.

 De 50e verjaardag van de Golden Globe Race begint op zondag 1 juli vanuit de Franse haven van Les Sables d'Olonne. Achttien deelnemers van over de hele wereld zullen solo, zonder hulp van buitenaf, non-stop rond de wereld varen.

 Voor de start van de SITraN-uitdaging 'SY Suhaili', het winnende jacht van de Golden Globe Race 1968, zeilde door de legende Sir Robin Knox Johnston, leidde de historische jachten, de Golden Globe Race Fleet 2018 en een vloot van ondersteunende boten op een feestelijke rondleiding door de haven van Falmouth. De startlijn van de SITraN-uitdaging was gemaakt tussen Suhaili en Gypsy Moth IV. Startschot werd gegeven door de legendarische Sir Robin Knox Johnston. Na de start zeilde Knox Johnston, de enige deelnemer die in 1968 de finish bereikte, met zijn boot Suhaili naar Les Sables d'Olonne.

Sailing4cancer
Door deel te nemen aan de Golden Globe Race, zamelt Mark Slats geld onder de naam sailing4cancer. Eerder dit jaar overhandigde Slats een cheque van € 44.321,- aan prof. Dr. Bernards van het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam. Ga voor meer informatie over sailing4cancer naar https://action.avlfoundation.nl/sailing4cancer

Persbericht     : Karen Hogenbirk | Hogenbirk Support
Foto                   : Golden Globe Race

Sponsor worden?