Update Dick Koopmans #2

Golden Globe Race 2018

Mark houdt zijn westelijke positie. Over het algemeen is dit bij gunstige omstandigheden de standaardroute. Het is echter een risico om zo ver van de andere deelnemers te blijven. Als zijn concurrenten geluk hebben, kan Mark dit geluk niet met hun delen.

Maar ik denk dat Mark het niet erg vindt om risico te nemen in deze fase van de race. Hij weet dat zijn boot snel is en vanwege de beperking 45 graden naar het noorden te gaan, zal hij de Zuidelijke Oceaan voornamelijk tussen 43 en 45 graden naar het zuiden varen. Bootspeed zal de belangrijkste factor zijn en we weten zeker dat Mark de Ophen Maverick zal pushen.

Wist je dat het bij veel oceaanraces mogelijk is om van achteren in te lopen? Als de omstandigheden gunstig zijn kan je 20% sneller varen en als nog als eerste te finishen. Nog steeds hebben alle alle boten de mogelijkheid hebben om als eerste te finishen. Je ziet dat Gregor Mc Guckin dezelfde route volgt als Mark. Hij lijkt er meer profijt van te hebben. Dat is het avontuur van deze race, verschillende boten verschillende schippers verschillende routes. Gregor heeft twee masten. Dit is in dit stadium een ​​voordeel, maar niet in de Zuidelijke Oceaan.

Sponsor worden?