Update van Dick Koopmans #7

Golden Globe Race

Er is de afgelopen week veel wind geweest. Veel daarvan was tegenwind! Je ziet Jean-Luc snel uitlopen door betere omstandigheden. Sommige mensen zeggen dat hij geluk heeft en dat is ook zo. Hij heeft ervoor gezorgd dat hij dit geluk alleen dus hij verdient het ook om zo aan kop te liggen.

Er zijn nog 17000 zeemijlen te gaan, dus als Jean-Luc 4,7 knopen vaart en Mark, Gregor, Tommy en Uku 5 knopen varen dan zien ze elkaar vlak voor de finish in Les Sabes d'Olonne Frankrijk. Je kunt hetzelfde zeggen voor Susie, Istvan en Tapio. Ze kijken ver achter te liggen maar met 0,3 knopen meer snelheid dan de koplopers maken ook zij nog steeds kans. Als je het terugbrengt naar een dagafstand van 25 mijl, kun je halverwege een voorsprong van 1 mijl hebben, maar dit is geen garantie voor een overwinning op het einde.

Het belangrijkste is om de boot en jezelf heel te houden. Om de paar dagen verstuur ik Mark berichten en krijg ik bericht terug van Mark. Dit wordt verzonden door HF. Mark klinkt goed, hij is voor het grootste deel van de tijd blij en wordt, zoals hij zegt, niet ingehaald door een van de andere deelnemers! Bij de GGR organisatie was er enige ophef over sokken en handschoenen die Mark te weinig bij zich heeft. Ik kan je vertellen dat Mark ze niet mist. Hij is vooral buiten bij het wisselen en/of trimmen van de zeilen. Je hebt hiervoor geen handschoenen nodig of je wil er zelfs geen handschoenen bij dragen. Maar het is een leuk verhaal. Voor zover ik weet is de boot opgeruimd. Er zijn vorige week geen knockdowns gemeld en Mark weet nu beter welke zeilen nodig zijn voor snelheid en veiligheid.

Sponsor worden?