Voicememo Mark #13

15 december 2018 | Golden Globe Race

Hi, hier een bericht van mij. Het gaat allemaal goed aan boord. Ik had vannacht echt heel slecht weer. Ik had 35-40 knopend wind tegen. Het was gisteren ook echt de eerste keer deze race dat ik echt gestopt ben met zeilen voor twee uurtjes ofzo. Daarna met heel weinig zeil overstag gegaan weer verder richting het Noordoosten. Maar toen had ik ook een enorme zee uit het Noordoosten dus toen kon ik nog steeds niet hard gaan dus eigenlijk kon ik pas eind van de ochtend weer een beetje gang in de boot maken. Dus dat was heel vervelend en heel erg pijnlijk. Vooral als je mijlen wilt inhalen natuurlijk.

 Waar ik trouwens van de week wel achter ben gekomen…. Vanaf Kaap Hoorn had ik al pijn in mijn buik, ik was aan de diarree enzo. Ik dacht eigenlijk dat het van de cake van Robin Knox Johnston was. Maar ik zat van de week Weetabix te eten ’s ochtends en toen zat ik ineens te kauwen op iets heel vies. En ik dacht wat is dat nou? Toen zag ik een hele grote groene klont en ging ik aan de melkpoeder ruiken en kwam ik erachter dat de melkpoeder helemaal verrot was die ik gewoon al van voor Kaap Hoorn aan het eten ben elke dag. Dat was heel vervelend. En nu ik dat niet meer neem heb ik gelijk geen buikpijn meer dus dat is wel super relaxt.

Verder wordt het tropisch warm. Ik zit in mijn T-shirt en korte broek, dus geen winterkleren meer. Vannacht in de storm is de buiskap weer kapotgegaan en van de boot afgeslagen door een golf. Nou dat was echt niet normaal hoeveel golven water er over het dek heen gingen vannacht. De boot, een paar keer kwam ik gewoon los van het dek als we van een golf afvielen. De zee was denk ik 5 meter. Nou ik hoop dat het wat is, spreek je later! Doei doei!

Sponsor worden?