Food

Voicememo Update Mark #1

28 september 2018 | Golden Globe Race

Hier een update van mij. Gelukkig heb ik weer een hele dag zon gehad. Alles begint weer op het gemakje te drogen. Aan boord gaat alles goed. Mijn eten is allemaal goed. Echt ik ben zo blij dat we de melkpoeder in zakken hadden gedaan want die dreven echt in de boot hier zo binnen en die zijn allemaal droog gebleven, echt bijzonder. Uiteindelijk zijn alleen maar 4 halve kilo pakken meel nat geworden en die heb ik weggegooid.

Blikken zijn wel ongelooflijk snel aan het roesten nu ik heb ze allemaal met een beetje WD40 ingespoten. Ik ga nu als eerste een beetje de blikken proberen op te eten. Een blik was wel echt in 1 dag doorgeroest, die heb ik wel snel opgegeten maar die was in 1 dag doorgeroest. Dus dat ga ik allemaal eerst opeten. Ik heb nog een blik of 30, die wil ik opmaken voor ik bij Kaap Horn ben. Ik ben veel blik aan het eten, de gevriesdroogde maaltijden eet ik op als het slecht weer is of als ik geen zin heb om te koken. Beetje water erbij en gaan, BAM. Dus nou ja die zakken zijn allemaal goed, niks mis mee.

De zakken Jimmy Joy zijn ook allemaal super goed verpakt in plastic, daar is niks mis mee. Ik moet heel eerlijk zeggen ik eet niet heel veel Jimmy Joy want ik heb heel weinig water.  Water is echt een probleem. We hebben veel te weinig regen. En de regen die we hebben is met 40 knopen wind is en dan kan je geen water vangen want dan hebben we ook veel zout aan boord, veel zeewater over het zeil heen. Ik ben heel beperkt in regenwater, ik heb wel iets van 100 liter gevangen. Ik heb nog niet genoeg om bij de Kaap te komen. Dat is wel een dingetje maar ik ga wel weer wat vangen.

Verders heb ik mijn baard afgeschoren, hij begon te jeuken. Hij is wel weer terug aan het groeien en behoorlijk lang. Maar nog niet helemaal top. En Ik heb ook mijn haar afgeknipt. Het werd zo vies en zo lang. Ik heb gewoon met een schaar het afgeknipt. Het ziet er niet helemaal top uit. Maar niemand die me ziet hier. Ik heb geen boot meer gezien sinds de kust van Brazilië. Nou ja wel een paar boten maar niet heel veel.

Verder de berichten die ik krijg zijn superleuk, het doet me onwijs goed. Verder gaan we gewoon keihard zeilen. Ik loop nog wel een beetje achter op Jean Luc. Maar uh we gaan gewoon, ik heb een plan en we gaan gewoon die man inhalen. Mijn radio doet het goed. Ik heb alleen geen scherm meer en het volume gaat alleen maar voluit. Verder doet hij het gewoon dus ik ben blij. Er zit een zakje rijst achterin dat houdt alles droog. Ik spreek jullie later. Bye!

Sponsor worden?