Voicememo Mark #7

2 november 2018 | Golden Globe Race

️Gaat goed hier aan boord. Ik ben lekker bezig en ben lekker mijlen aan het wegtrekken. En met dit tempo kan ik zo maar eind november of de eerste week van december bij Kaap Hoorn zijn. Het is nog wel een stuk te gaan natuurlijk en er kan nog van alles gebeuren qua windstiltes en andere dingen. Als ik zo’n windstilte krijg zoals onder Australië dan wordt het een heel ander verhaal. Maar voorlopig heb ik een 7 dagen weerbericht dat er goed uit ziet met goede wind en af en toe een windstilte maar dat valt allemaal wel mee.

Ik probeer te roeien maar het lukt gewoon bijna nooit. Als de zee te ruw is en ik een keer missla met die roeispaan dan lig ik op mijn rug achter in de kuip. Dus ik doe het niet zo vaak. Maar toevallig was het onder Nieuw-Zeeland heel kalm. Echt een hele vlakke zee. Dus ik heb toen steeds 2 uur geroeid en 2 uur de motor gebruikt. Dat ging best lekker. Ik voelde me ook goed voldaan. Dus dat was helemaal top. Verder lekker bezig gewoon en aan het knallen. Ik heb in totaal iets van 40 –max 50 uur de motor gebruikt.

Ik heb nu nog denk ik 90 liter brandstof bij me. Ik wil dat vooral bewaren voor de Atlantic. Maar ik heb nu wel besloten dat als ik in de Pacific in windstiltes kom dan zal ik af en toe de motor aanzetten. Ik wil gewoon uit de Pacific weg, mijlen knallen en de Atlantische Oceaan in. Verder heb ik het eten nog allemaal geteld. Ik denk dat ik vrij leeg aankom. Ik heb in elk geval genoeg. Ik heb nu nog voor 100 dagen 3 maaltijden per dag. Dus dat is helemaal goed. Verders loopt alles lekker. Verder had ik nog twee zeehonden rondom de boot toen ik net boven Bounty Island was en nu heb ik alleen maar weer vogels rond de boot. Nou ik ga weer, spreek jullie later, doei doei!

Sponsor worden?