Wanneer onafhankelijken samenkomen

Samen maken we het mogelijk

Gekijkgestemden die graag onmogelijke uitdagingen overwinnen: zo kwam Mark Slats bij hoofdsponsor Ohpen terecht. Onmogelijk maakt echter geen deel uit van het vocabulaire van Ohpen. Hetzelfde geldt voor Mark. Ohpen heeft dagelijks te maken met giganten in haar branche, Mark heeft ook te maken met gigantische obstakels in en rond zijn avonturen.

Mark meldde zich aan voor de Talisker Whisky Atlantic Challenge 2017 met een partner. De Talisker staat bekend als 's werelds zwaarste oversteek van de Atlantische Oceaan  in een roeiboot over 3.000 mijl . Mark had nog nooit eerder geroeid, hij heeft een intensief trainingsregime gevolgd om te kunnen concurreren in de race. Echter, kort voor de race stopte zijn partner. Mark besloot de race alsnog solo te gaan roeien. 
Hij heeft de race, onder de naam row4cancer, geroeid voor zichzelf maar ook voor zijn moeder die een ernstig vorm van kanker heeft. 

Mark overtrof zijn eigen verwachtingen maar ook die van alle anderen door overall als 4e te einidgen en als snelste soloroeier het wereldrecord voor het Guinness book of worldrecords te breken met 5 dagen. Hij roeide in 30 dagen, 7 uur en 49 minuten van La Gomera naar Antigua. Slechts 5,5 maanden na de Talisker-finish start Mark in de Golden Globe Race.; een enorm uitdagende zeilrace van 30.000 mijl rond de wereld, non-stop, solo, zonder moderne technologie of hulp van buitenaf.

Omdat Mark zo kort na de Talikser aan de Golden Globe Race mee doet betekende het een kortere voorbereidingstijd voor Mark. Waar andere deelnemers meer dan een jaar voorbereiding hadden moest Mark het in een aantal maanden voor elkaar boksen om zijn boot wedstrijdklaar te maken.  Naast deze werkzaamheden moest hij ook op zoek naar sponsoren en financiering van zijn nieuwe avontuur. 

Wanneer Mark een uitdaging aan gaat is hij bereid om alles te geven. Hij had zijn huis al verkocht voor zijn deelname aan de roeiwedstrijd, ook nu was hij bereid om opnieuw alles  te geven om deel te nemen aan de jubileum editie van de Golden Globe Race.
Zelfs zijn  roeiboot 'Peanuts' waarmee hij de Talisker voltooide staat nu te koop. Ook hield Mark een race met zichzelf om fondsen te werven om de kosten voor deelname aan de race te kunnen dekken. Maar al zijn inspanningen waren niet genoeg. Toen Mark op het punt stond om zich terug te trekken uit de race, stelde een gemeenschappelijke vriend hem voor aan Chris Zadeh, oprichter van Ohpen.

Chris weet wat het is om 'alles te geven'. Ongeveer tien jaar geleden zegde hij, samen met zijn mede-oprichters, zijn baan op om een business te starten, iets wat nog niet eerder was gedaan: ze bouwden het eerste core banking platform in de cloud. Chris zag in Mark de verpersoonlijking van de kernwaarden van zijn bedrijf Ohpen en besloot het avontuur van Mark te sponsoren. 

Mark heeft met zijn team en Ohpen ervoor gezorgd dat alles dat moest gebeuren voor aanvang van de race alsnog is gerealiseerd.  Wat voor deelnemers die een volledig jaar of langer hebben voorbereid onmogelijk lijkt, hebben Mark en Ohpen in anderhalve week gerealiseerd. Alles geven en verwachtingen overtreffen door meer te doen met minder,
en in dit geval veel minder ... vooral tijd.