Wie helpt mee aan Sailing4cancer?

28 januari 2019 | Golden Globe Race

In april 2018 werd mij gevraagd om Mark te ondersteunen met social media. We kenden elkaar niet persoonlijk. Ik had hem wel gevolgd tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge 4 maanden eerder. Voor mij was hij die Nederlandse Viking die zowel mentaal als fysiek oersterk was, een doorzettingsvermogen had van hier tot Tokyo en iemand die zich niet liet weerhouden om zijn doelen te bereiken. Hij verpulverde het wereldrecord oceaan roeien door ‘even’ een stukje te gaan roeien. Nu zou hij zeilend de wereld rondgaan in de Golden Globe Race 2018. Dit alles solo, non-stop, zonder assistentie van buitenaf en zonder gebruik van moderne communicatie- en navigatieapparatuur. Wat een bikkel!

Door aan de race deel te nemen liet Mark mij zien dat je, ondanks dat iemand van wie je veel houdt ziek is, ook je eigen leven vorm kan blijven geven. Ondanks dat zijn moeder tegen kanker vecht vertrok hij 1 juli jl en begon aan alweer zijn volgende avontuur. Mark's moeder moedigde zijn keuze aan en is een enorme inspiratiebron voor Mark. ‘Opgeven is geen optie’. Ik heb respect voor beiden!

Supermooi om te zien hoeveel mensen zijn prestaties in de race volgen op Facebook en Instagram. Ook via de website www.markslats.nl komen de aanmoedigingen binnen. Iedereen leeft mee. Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland, Schotland, Ierland, Scandinavië, Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Azië volgen mensen Mark zijn prestaties in de race. We ontvangen vanuit de hele wereld super mooie reacties! Mensen zijn geïnspireerd door Mark zijn doorzettingsvermogen. Maar ook zijn enthousiaste wijze van vertellen en zijn optimisme tijdens de satphonecalls met de GGR worden genoemd. Dit alles komt natuurlijk ook naar voren in de vermakelijke updates waarin hij iedereen een kijkje gaf in zijn leven aan boord de afgelopen maanden.

Ook ontvangen we vragen uit het buitenland; ‘Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de TWAC 2021?’, 'Welke fouten moet ik echt niet maken in mijn voorbereiding', ‘Ik ben een 17-jarige zeiler en ik wil graag meedoen aan de Volvo Ocean Race or Vendee Globe later. Ik ben benieuwd of Mark me kan vertellen wat hij heeft geleerd en wat hij me adviseert om verder te komen in offshore zeilen’ en zo nog veel meer. Geweldig om te ervaren wat voor een inspiratiebron Mark is.

Vlak voor de start van de GGR besloot Mark zijn race te koppelen aan een goed doel. Onder de naam Sailing4cancer wilde hij geld op halen voor het Antoni van Leeuwenhoekhuis in Amsterdam. Goedkopere medicijnen tegen kanker zijn heel hard nodig. Tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge haalde hij voor hetzelfde doel onder de naam Row4cancer ruim €44.000,- op. Die race duurde een maand, de Golden Globe Race zou meer dan 200 dagen duren. Mark stelde zich dan ook ten doel om nu €50.000,- op te halen.

In de satphonecall met GGR Headquarters van vorige week bedankte Mark nogmaals de mensen die al gedoneerd hebben. Ook deed hij een oproep om te blijven doneren. Goedkopere medicijnen tegen kanker zijn gewoon keihard nodig. Wie heeft vandaag de dag nou geen mensen met kanker in zijn/haar omgeving?

Berichten over sailing4cancer worden vaak gedeeld en er zijn tot nu toe 359 donaties ontvangen, waarvoor VEEL dank. Met de finish in zicht staat de teller, na 211 dagen, op €19.146,-. Mark blijft niets bespaard in de race. Met nog zo'n goeie 400 mijl tot aan de finish te gaan geven de voorspellingen nog een gigantische storm aan voor Mark.
Wanneer hij deze goed doorstaat komt hij hopelijk deze week veilig aan in Les Sables d’Olonne Frankrijk.

WIE WEET HOE WE NU HET VERSCHIL KUNNEN MAKEN VOOR SAILING4CANCER? WIE KAN/WIL HELPEN? Wie weet hoe we Mark rondom de finish blij kunnen maken met een bedrag van €50.000,- ten behoeve van Sailing4cancer? Medicijnen tegen kanker moeten goedkoper en ‘opgeven is geen optie’. Ben jij een van de 5881 volgers van Mark en heb jij een briljant idee dat ons kan helpen? Laat het me graag weten!

Karen Hogenbirk

https://actie.avlfoundation.nl/sailing4cancer

Wil je vanuit het buitenland doneren gebruik dan het adres van het Antoni van Leeuwenhoekhuis of stuur me een privebericht. Ik kan je helpen!

Straat= Plesmanlaan 121
Postcode = 1066 CX 
Plaats = Amsterdam

Sponsor worden?