Q&A row4cancer roei challenge


In dit artikel worden gestelde vragen beantwoord aangaande het goede doel, de roei challenge, doneren, etc. Heb je een vraag, check dan even of deze misschien hieronder al beantwoord is. Zo niet, dan horen we graag van je via jointheadventure@markslats.nl.
1. Mark & Kai roeien voor kinderkankeronderzoek, is er al bekend naar welk specifiek onderzoek de donaties gaan?

Mark en Kai hebben de keuze voor welk specifiek onderzoek de donaties gaan, overgelaten aan de Medische Adviesraad van de Maarten van der Weijden Foundation. Het gekozen onderzoek van het Radboud universitair medisch centrum (Radboudumc) is erop gericht om een vaccin te ontwikkelen waarmee kanker bij kinderen met het zogeheten CMMR-D syndroom, die een grote kans hebben om kanker te krijgen, kan worden voorkomen. Dit zou natuurlijk fantastisch nieuws zijn, waar team Row4Cancer graag aan bijdraagt. Lees hier meer over dit onderzoek.


2. Waarom hebben Mark & Kai gekozen voor de Maarten van der Weijden Foundation?

Mark en Maarten hebben elkaar eerder dit jaar ontmoet. Beide heren zijn uit hetzelfde hout gesneden. Willen het beste en meeste uit zichzelf halen, altijd op zoek naar de grenzen van het haalbare. Dat Maarten z'n beste prestaties heeft behaald nadat hij genezen is van kanker, heeft veel respect bij Mark gecreëerd. Mark wil graag voor een goed doel roeien dat bijdraagt aan het bestrijden van deze ziekte, aangezien hij zijn moeder, zijn trouwste fan, afgelopen maart is verloren aan kanker. En zo kwamen er onbedoeld twee werelden bij elkaar. De Maarten van der Weijden Foundation heeft als filosofie dat je van kanker herstelt als de juiste behandeling er is. Het is daarna vooral een kwestie van geluk. Als Maarten van der Weijden Foundation proberen zij meer mensen kans op dit geluk te geven door het financieren van wetenschappelijk onderzoek.

Daarnaast gaat elke gedoneerde euro rechtstreeks, voor de volle 100%, dus zonder aftrek van kosten, naar kankeronderzoek. De organisatiekosten van de stichting worden namelijk betaald vanuit sponsorgelden.

3. Kan ik op een ander moment starten dan de aangegeven 12 december?

Jazeker, we realiseren ons dat ieders agenda er anders uit ziet. Het is daarom mogelijk om t/m 24 december mee te doen. Zo ga je met een goed gevoel de kerstperiode in!


4. Ik wil iedere dag dat Mark & Kai op de oceaan roeien, ook roeien. Is dat ook mogelijk?

Zeker, wat een prachtig idee 🔥! Voor iedereen is de uitdaging verschillend invulbaar. Het gaat erom een uitdaging voor jezelf te creëren en zo zoveel mogelijk donaties voor kinderkankeronderzoek in te zamelen.


5. Mijn vereniging zou naast ergo's ook graag meeroeien op skiffs. Mag dat?

Uiteraard, het gaat erom zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderkankeronderzoek. Dus ook skiffs zijn toegestaan 😉.


6. Ik ben geen roeier maar zou wel graag een eigen actie starten om geld op te halen. Kan dat?

Uiteraard kan dit! Alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderkankeronderzoek. Verzamel flessen, verzin een uitdaging met je bootcamp klasje, schilder de mooiste schilderijtjes, wandel 10.000 stappen per dag, etc. en vraag vrienden, bekenden en familie hiervoor donaties te geven. Als je hier klikt, word je meteen naar de juiste pagina geleid om je eigen actie te staren.


7. Kan ik ook alleen doneren?

Jazeker en alvast heel hartelijk dank voor de donatie. Met donateurs zoals jij halen we ons streefbedrag van € 65.000! 🙏🏼 Als je hier klikt word je meteen naar de donatiepagina geleid.

43 views0 comments

Recent Posts

See All